Apdovanoti gyvybės kultūros puoselėtojai

Sekmadienį, gegužės 5 dieną, Lietuvos mokslų akademijoje įvyko Gyvybės apdovanojimai, skirti pagerbti labiausiai prie gyvybės kultūros puoselėjimo prisidėjusius žmones, iniciatyvas ar organizacijas. Apdovanojimai kasmet įteikiami minint Pasaulinę gyvybės dieną, kuri Lietuvoje nuo 1998 m. švenčiama paskutinį balandžio sekmadienį. Šįmet apdovanojimų ceremonija vyko per Motinos dieną. Ji vyko jau šeštus metus iš eilės.

Šventinio renginio metu įteiktos Gyvybės apdovanojimų statulėlės penkiose skirtingose nominacijose, kurių laimėtojus iš gausybės atsiųstų anketų, siūlančių apdovanoti besidarbuojančius gyvybės puoselėjimo srityje, buvo patikėta išrinkti autoritetingai, iš organizatorių atstovų ir praėjusių metų laimėtojų sudarytai komisijai.

Už profesinį pasiryžimą puoselėti gyvybės kultūrą pagerbta Kauno arkivyskupijos šeimos centro savanorė, sertifikuota Kreitono metodo mokytoja, lydinti šeimas, besigydančias Naprotechnologijų klinikose Ingrida Vuosaitytė. Jiprofesionaliai ir labai jautriai padeda šeimoms, kurios susiduria su nevaisingumo problema, konsultuoja poras ir skatina jų požiūrį į vaisingumą ir gyvybę kaip į tikrą dovaną.

Kęstučio D. Rimkevičiaus, K. Kriaučiūnaitės, V. Malinausko nuotraukos

Už dvasinę ir fizinę pagalbą silpnesniam gyvybės statulėlė skirta Baltijos ugdymo centro kuratorei, projekto „Draugystė veža“ kūrėjai ir organizatorei Žydrei Gedrimaitei, svariai prisidėjusiai prie neįgaliųjų įtraukties į visuomenę ir požiūrio į neįgaliuosius pokyčio viešojoje erdvėje, padėjusiai žmonėms su negalia jaustis pilnaverčiais visuomenės nariais.

Kęstučio D. Rimkevičiaus, K. Kriaučiūnaitės, V. Malinausko nuotraukos

Už šeimos stiprinimą apdovanota Kaišiadorių vyskupijos šeimos centro vadovė Judita Bernatonienė, organizuojanti priešsantuokinius kursus sužadėtiniams, telkianti šeimų grupelę, kurioje sprendžiamos sutuoktinių, tėvų ir vaikų tarpusavio santykių problemos, gelbstinti nelaukto nėštumo atvejais ir padedanti šeimoms, patiriančioms santykių krizę.

Kęstučio D. Rimkevičiaus, K. Kriaučiūnaitės, V. Malinausko nuotraukos

Už jaunimo ugdymą atsakingam požiūriui į gyvybę įvertinta „Sidabrinė linija“. Tai Mariaus Čiuželio labdaros ir paramos fondo iniciatyva, teikianti emocinę paramą, psichologinę pagalbą, informaciją, dvasines konsultacijas vienišiems, atskirtį ir izoliaciją išgyvenantiems garbaus amžiaus žmonėms. „Sidabrinė linija“ įvertinta kaip labiausiai nusipelniusi būtent šioje nominacijoje, nes geba įkvėpti jaunuomenę – iniciatyvos savanorius-telefoninius senolių draugus – pamatinių vertybių: pagarbos kitam, žmogiškumo, ugdo dėmesingumą mūsų senoliams.

Kęstučio D. Rimkevičiaus, K. Kriaučiūnaitės, V. Malinausko nuotraukos

Už ilgametį indėlį gyvybės kultūros puoselėjimui pagerbta Laisvos visuomenės instituto direktorė Kristina Zamarytė-Sakavičienė, jau ne vienerius metus viešojoje erdvėje profesionaliai pasisakanti ir aktyviai publikuojanti straipsnius gyvybės apsaugos, šeimos stiprinimo, vaikų ir tėvų santykių puoselėjimo klausimais, savo darbu daranti didelę įtaką visuomenės nuomonei ir šeimos politikos formuotojams.

Gyvybės apdovanojimų organizatoriai: žurnalas „Ateitis“, dienraštis „Bernardinai.lt“ ir žurnalas „Apžvalga“. Gyvybės apdovanojimus globoja Vilniaus arkivyskupas metropolitas Gintaras Grušas, renginio mecenatas – Europos Parlamento narys Algirdas Saudargas.

Kęstučio D. Rimkevičiaus, K. Kriaučiūnaitės, V. Malinausko nuotraukos

Bernardinai.lt