napro kelias

Ištartas žodis „MAMA“

Mūsų mažiukas vaikas vakar vakare pirmą kartą ištarė žodį „mama”. Iki tol buvo kitų žodžių „baba”, „papa”, „dada”, „buka”. Bet vakar jis ištarė „mama” ir ištiesė man savo rankytes. Didžiulė švelnumo, laimės ir meilės banga mane apgaubė lyg šilta antklodė, ir siūbavo, siūbavo… Neapsakomas jausmas… Iki ašarų, stipresnių širdies dūžių, kūno virpesio… 10 metų (o realiai net ir daugiau) lauktas žodis…

Esu nevaisinga mama. Taip pradėjau save vadinti, kai mes su vyru įsivaikinome vaikutį, ir tapome nuostabaus berniuko tėvais. Ir šiandien dalinuosiu su jumis savo džiaugsmu dėl to, jog esu dėkinga Napro keliui, kuris mokina girdėti save. Juk Napro kelias nėra vien savo kūno simptomų, tyrimų sekimas, tai kur kas daugiau. Tai savęs, kaip visumos, kaip darnaus gyvo organizmo suvokimas. Kai geriau jauti save, geriau jauti ir savo poreikius, savo norus, savo troškimus.

Mūsų su vyru noras patirti tėvystę ir mamystę atvedė mus prie įsivaikinimo kelio. Šis kelias man asmeniškai niekaip nesikerta su siekiu pastoti ir turėti savo biologinių vaikų. Ir jau beveik metus esu nevaisinga mama, ir šiai dienai, man tai didžiausia dovana ir palaiminimas… O mūsų Napro kelias tęsiasi, kad ir šiek tiek ramesnis kol kas.

Apkabinimai, Ana