Devinti metai

Turbūt niekas nesate svajojęs tapti gleivių mokytoju. 🙂 Nepatikėsite, nors ne, greičiausiai patikėsite – net slaptose svajonėse tokios minties neturėjau ir aš. Prieš nepilnus devynis metus ja tapau. Ir per šį devynmetį vaisingumo pažinimo tema, moters ciklai, poros intymumas, lytinio akto grožis per atvirumą gyvybei ir meilės išraišką bei kitos panašios temos tapo mano kasdienine domėjimosi sritimi, čia nuolat gilinu žinias – ši tema man yra ir pusryčiai ir vakarienė, sapnai ir svajonės ir vis neatsistebiu kaip nuostabiai Viešpats mus yra sukūręs. Kaip nuostabiai yra sukurtas žmogus, kaip gražiai pramatyta paskirtis ir kokia yra santuokinio gyvenimo tvarkos tobulybė. Į kokią nuostabią kelionę esame kiekvienas pakviestas.

Per šiuos devynis metus esu išmokiusi 800 porų, pravedusi 1347 seminarų/paskaitų/mamos dukros grupių, rašyti straipsniai, duoti interviu. Per nepilnus devynis metus buvo 4335 (!!!) asmeninės konsultacijos, devyniolika valstybių – tolimiausiai gyvenantys klientai yra iš Kenijos ir Japonijos, o taip pat Danija, Belgija, Vokietija, Liuksemburgas, Suomija, Norvegija, Švedija, Jungtinė Karalystė, Kroatija, Airija, Islandija, Italija, Nyderlandai, JAV, Kipras, Prancūzija ir be abejo – Lietuva 😊 Atstumas ir kalba ne kliūtis moteris/poras mokyti pažinti moters ciklą, suprasti vaisingumą, planuoti šeimą, spręsti nevaisingumą, keliauti intymaus santykio džiugesio linkme. Išnagrinėta neįsivaizduojamas skaičius įvairiausių moters ciklų – reguliarių, nereguliarių, trumpų ir ilgų, žindymo laikotarpiu, ką tik po gimdymo ar persileidimo ar nutraukus hormoninę kontracepciją. O kiek sutikta sveikatos iššūkių patiriančių – policistinių kiaušidžių sindromas, endometriozė, skydliaukės veiklos sutrikimai, netipiniai kraujavimai, nevaisingumas, pasikartojantys persileidimai, ryškus PMS, labai skausmingos ar gausios mėnesinės ir t.t. ir t.t. Todėl drąsiai ir jau autoritetingai pareiškiu, kad KIEKVIENA moteris gali suprasti savo vaisingumą – tai ne raketų mokslas. Kiekviena pora gali naudotis gauta informacija planuojant šeimą tiek norint pastoti tiek norint atidėti nėštumą ir negadinti savo santykio bei sveikatos kontracepcija (ar mechanine, ar hormonine, ar barjerine, ar nutraukiant lytinį aktą).

Šiame laike Bažnyčios mokymas tapo ypač brangus, baigiau ne tik vaisingumo pažinimo metodų KrMS ir FEMM kursus, bet ir katalikų teologijos bakalaurą bei pastoracinės teologijos licenciatą, prie jau esančių trijų gimė dar du vaikai… Sutikau gausybę moterų, porų, mergaičių, jaunuolių, mamų ir tėčių. Ir su visais šnekučiuota žvelgiant į vaisingumo, moters ciklų, lytinio santuokinio akto grožį – kaip per pažinimą galime nerti į gilumą santykyje su savimi, santykyje su kitu. Galvota kaip nebūti savęs vartotojais, vienas kito vartotoju, kaip neatsisakyti savo vaisingumo, jį slopinant vaistais ar dengiant prezervatyvais, matant tarsi nepatogią funkciją, o kaip tiesiog priėmus tikrovę, džiaugtis vaisingumo dovanos apstybe. Ir rodos tiek nedaug pažinti tereikia – suprasti kaip veikia hormonai. Visada kartoju, kad žinios įgalina, supratimas atveria naujus horizontus. Ir vis kaskart būnu ištikta nuostabos girdint, kad to padaryti neina, nėra laiko, neefektyvu, nesuprasime, gydytojas sako, kad nesąmonė (what???). Galvoju, kodėl žmonės nori likti nežinioje?

Kaip svajojau prieš devynis metus, taip svajoju ir toliau – kad kiekviena moteris ir mergina pažintų savo kūną bei jį suprastų. Kad kiekviena mama apie tai galėtų papasakoti savo dukrai, o šioji – savajai. Kad kartu kurtume tradiciją pažinti savo moteriškumą. Kad vyrai kartu su savo sutuoktinėmis, kiek galima geriau suprastų jos kūną, poreikius, valdytų bei puoselėtų porai duotą vaisingumo dovaną.

Aš tikiu, kad svajonės pildosi. Iki susitikimų! Būtinai man parašykite, jei norisi pakeliauti kartu 😉

Ingrida, vaisingumo pažinimo mokytoja