Apie

Vidurinėje mokykloje, kaip ir dauguma, buvau supažindinta su kontracepcija ir barjerinėmis jos priemonėmis.  Miglotai lyg ir pamenu, kad buvo minėta ir natūralūs šeimos planavimo būdai (NŠP), tačiau tai buvo pateikta kaip papildoma informacija, be jokio gilesnio turinio. Apie tai kaip moteris turėtų pažinti savo kūną ir vaisingumą, jokios kalbos nebuvo.  Visa tai atrodė savaime suprantama, aš nesijaučiau kažko apie save nežinanti, ar norinti dar giliau pasiaiškinti. Kaip tik galvojau, kad turime visą informaciją, kurios reikia norint planuoti šeimą.

Gyvenimą grindžiau natūralumo idėja bei ekologiška samprata. Iš karto priėmiau sprendimą, kad kontraceptinės priemonės ne man, todėl liko barjerinės priemonės. Kartais išgirsdavau apie natūralų šeimos planavimą, kurį gaubė mitas, kad jo pasekmės – daugybė vaikų, o kur dar susilaikymo periodai, kurie ypatingai kenkia tarpusavio bendravimui! Šios žinios atrodė moksliškai patvirtintos, visi taip kalbėjo, todėl net neieškojau informacijos apie NŠP (natūralų šeimos planavimą). Ilgainiui su sutuoktiniu vis tik nusprendėme ieškoti tikrai ekologiškos alternatyvos, tam šeimos planavimo būdui, kurį buvome pasirinkę. Vienas iš pagrindinių atrankos kriterijų buvo siekis, kad naujasis būdas neturėtų jokio šalutinio poveikio mums, mūsų sveikatai ir gamtai. KrMS mane suviliojo individualiu požiūriu į asmenį ir porą, todėl beveik intuityviai užsirašiau į pristatomąją paskaitą.

Man yra tikra palaima, kad pavyko aptikti ir išmokti Kreitono modelio vaisingumo pažinimo sistemą, o vėliau tapti ir FertilityCare ™ mokytoja. Tai tapo mano aistra – kalbėti moterims ir poroms apie natūralaus vaisingumo pažinimą ir priežiūrą, ypač NaProTechnologiją. Malonu padėti moterims ir poroms – visad dalinuosi moksliniais tyrimais natūralaus vaisingumo bei sveikos prokreacijos temomis. Individualių susitikimų metu kalbu apie NaProTechnologiją ir konkrečius ginekologinės sveikatos sutrikimus, santuokos prieskonius (SPICE programą), o taip pat paliečiu mitybos įtaką mūsų vaisingumui.

Aukščiau minėtas temas bei begales kitų nagrinėsiu šiame tinklaraštyje. Apžvelgsiu NŠP suteikiamų gėrius ir iššūkius poros gyvenime, nagrinėsiu kontracepcijos įtaką mūsų sveikatai, elgesiui bei bendrai gyvenimo kokybei, diskutuosiu apie poros santykius ar motinos ir dukros ryšį – kodėl labai svarbu mergaites supažindinti kaip ir kodėl veikia jų kūnai. Liesiu nevaisingumo tematiką bei gydymo būdus, ginekologinę moters sveikatą ir kūno signalus apie galimus sutrikimu ir t.t. ir t.t. – galvoje kaugės temų, kurios po truputį žerdamos raides sugula į kompiuterio ekraną.

Dievas davė mums vaisingumą ir suteikė protą jam suvokti. Yra nepaprasta dalyvauti Dievo plane suprasti save, savo kūno funkcijas ir pildyti Dievo valią.