|

Vaisingumo pažinimas – sveikatos raštingumas

2024m. kovą Lietuvos šeimos centras išleido analogo Lietuvoje neturintį žurnalą „Vaisingumo pažinimas – sveikatos raštingumas“!

Įvadinį žodį rengė krikščioniškųjų gimdymo namų gydytojas Virgilijus Rudzinskas. Gyd. V.Rudzinskas daug nudirbęs, kad vaisingumo pažinimo tema Lietuvoje gyvuotų, rusentų, kad Lietuvos moterys ir šeimos galėtų rinktis ir šį būdą savo sveikatai puoselėti bei šeimos planavimo siekius įgyvendinti. Savo įžanginiame žodyje gydytojas rašo:

„Vaisingumo pažinimas – labai įdomi ir dinamiška sritis. Jei prieš kelis dešimtmečius girdėjome tik apie kelis šeimoms siūlomus metodus, tai šiandien jų spektras gerokai išsiplėtęs. Dėka vaisingumo pažinimo srities specialisčių Lietuvą pasiekia įvairių šalių ir autorių patirtis. Taigi, Jūsų rankose – visai kitokio pobūdžio leidinys, nei ankstesnė lietuviška literatūra apie vaisingumo pažinimą. O leidinių būta visokių – ir iš kitų kalbų išverstų, ir autorinių lietuviškų darbų, skirtų biologams ir medikams, argumentuojant vaisingumo pažinimo mokslinius pagrindus; poroms, kad jos rinktųsi ilgesnį, bet jų tarpusavio santykius teigiamai veikiantį savo kūno pažinimo kelią. Šįkart autorių kolektyvas
pasirinko nuoširdžius šeimų liudijimus, kurie nepalieka abejingų. Tiesa, kad niekas negali taip motyvuoti skaitytojo kaip sėkmės istorijos. O jų – gausybė. Nuoširdi padėka poroms, išdrįsusioms liudyti ir juos kalbinusiems. Prie porų pasakojimų rasite įdomius komentarus su mokslinių tyrimų duomenimis. Lyg vyšnaitė ant torto – Lietuvos šeimos centro rekomenduojamos galimybės jungtis į grupes, keliančias tikslą padėti sutvirtinti porų santykius. Be darnaus sugyvenimo vaisingumo pažinimas yra neįsivaizduojamas.”

Žurnalo ieškokite Lietuvos šeimos centras lentynose, tikrai pasirūpins, kad gautumėte! https://lietuvosseimoscentras.lt/…/zurnalas-apie…/