Nebereikia sukti galvos

Kurdami šeimą žinojome, kad planuodami šeimos pagausėjimą naudosimės NŠP metodais. Dar prieš santuoką susiradome NŠP mokytoją, kuri individualiai apmokė simptoterminio metodo. Susituokę dar kartą sudalyvavome NŠP mokymuose grupėje kartu su kitomis poromis.

Po mokymų praėjus keliems mėnesiams pradėjome lauktis vaikelio. Gimus dukrytei vėl tapo svarbu stebėti vaisingumą. Anksčiau išmoktas simptoterminis metodas nebuvo patogus naudoti po gimdymo. Tada ir atradome Kreitono metodą, kurį naudojome apie metus laiko.

Mokymai vyko individualiai su KrMS mokytoja. Po įvadinės paskaitos gavome teorinę medžiagą, kurią galėjome studijuoti namuose. Visada buvo galimybė kontaktuoti su mokytoja, individualiai derinti susitikimų laiką. Sistemą perpratome gana greitai, o susiformavus stebėjimo igudžiams tai tapo tiesiog kasdieninio gyvenimo dalimi. Šiuo metodu visiškai pasitikejome, niekada nenaudojome jokiu kontraceptinių priemonių.

Svarbiausia ir sunkiausia buvo mokytis planuoti intymų gyvenima, tinkamai išnaudoti vaisingą ir nevaisingą laiką o tai nėra labai lengva ypač jau auginant vieną mažą vaiką. Naudojant KrMS labai įdomu buvo stebėti kaip grįžta vaisingumas po pirmojo gimdymo, visada žinai kada atsiranda galimybė ir vėl pastoti. Taigi beklijuodami stebėjimo lentelėje lipdukus suplanavome dar vieną vaikelį.

Šį kartą po gimdymo nebereikia sukti galvos dėl tolimesnio intymaus šeimyninio gyvenimo planavimo. Tikrai grįšime prie KrMS ir toliau mokysimės derinti kasdieninį ir intymų gyvenimą.

Kristina (30 m.) ir Virginijus (34 m.)